Zo verminderen wij onze CO₂-uitstoot

Een vermindering van de totale CO₂-uitstoot is ons ultieme doel. Daarom moeten we, naast het compenseren van onze emissies, in de eerste plaats onze CO₂-voetafdruk verkleinen. Dat is onze topprioriteit. 

CO2-uitstoot verminderen voor een gezondere wereld
15% minder uitstoot per pakket

Door minder printmateriaal te gebruiken, over te schakelen op hernieuwbare energie op onze locaties in Duitsland, en klimaatneutraal te verzenden, hebben we onze CO₂-uitstoot al met 15% kunnen terugdringen, tot 0,93 kg per pakket.

Maar dat is nog niet genoeg. In de toekomst gaan wij ons blijven focussen op de grootste emissiebronnen in onze CO₂-balans: logistiek, personeelsreizen en energieverbruik.

 

Onze CO₂-balans

CO2-uitstoot per afdelingDe CO₂-compensatiemethode via klimaatbeschermingsprojecten is meer dan alleen een mogelijke snelle oplossing voor de klimaatverandering. Het is ook een effectieve manier om de “tol” die we eisen aan het milieu in kaart te brengen en ons bedrijf daaraan aan te passen. De prijs die wij betalen per ton CO₂ om onze totale uitstoot te compenseren, geeft ons meer inzicht op de impact van ons bedrijf op het milieu. Daarom hebben wij ook een interne CO₂-belasting ingevoerd om onze departementen ertoe aan te zetten om actief onze uitstoot te verminderen.

Lees hier meer over hoe wij CO₂-emissies compenseren die we zelf nog niet kunnen terugdraaien.

Informatie