Zo berekenen wij onze CO₂-voetafdruk

De CO₂-voetafdruk, ook wel CO₂-balans of corporate carbon footprint genoemd, is een belangrijk onderdeel van onze klimaatbeschermingsstrategie. Pas wanneer we weten hoe groot onze werkelijke CO₂-voetafdruk is, kunnen we effectieve maatregelen nemen om onze uitstoot te verminderen.
Wij hebben onze corporate carbon footprint berekend in samenwerking met Climate Partner, experts op het vlak van CO₂-balansen, volgens de internationale standaard van het Greenhouse Gas Protocol.

De Greenhouse Gas protocol standaard specificeert welke aspecten van onze werking opgenomen worden in de berekening van onze CO₂-voetafdruk. In ons geval is de uitstoot het hoogst bij het vervoer van de producten naar ons magazijn of naar onze klanten. Daarnaast zijn ook het woon-werkverkeer van onze werknemers, het energieverbruik op onze locaties en de productie van ons verpakkings- en reclamemateriaal belangrijke emissiebronnen. De uitstoot tijdens het productieproces van de producten die wij verkopen is echter niet opgenomen in de berekening van onze CO₂-voetafdruk. Die verantwoordelijkheid ligt bij de fabrikanten.

 

Het zekere voor het onzekere nemen

Certificaat van TÜV Rheinland.

Voor ons was het belangrijk om zeker te zijn dat onze CO₂-balans correct was opgesteld. TÜV Rheinland, een onafhankelijke organisatie, heeft dat voor ons bevestigd en onze corporate carbon footprint gecertificeerd.

TÜV Rheinland Corporate Carbon Footprint CertificaatIn 2020 heeft de SHOP APOTHEKE groep in totaal iets meer dan 15.00 ton CO₂ uitgestoten. We hebben dit resultaat vervolgens herberekend en weten nu dat één pakket een CO₂-voetafdruk heeft van 0,93 kg.

De corporate carbon footprint is een belangrijk fundament voor een transparant en succesvol klimaatbeleid. Met behulp van onze CO₂-voetafdruk kunnen we aan de volgende fase in onze reis beginnen: de voornaamste knelpunten identificeren en de juiste maatregelen treffen. Alleen zo kunnen we onze onvermijdelijke emissies compenseren, onze vooruitgang nauw opvolgen en uiteindelijk onze CO₂-uitstoot verminderen.

Informatie