Klimaatneutrale levering: een duurzaam alternatief

Er wordt steeds meer en meer online geshopt. Dat is bij Farmaline niet anders. Je pakjes aan huis laten leveren is het nieuwe normaal geworden, maar dat heeft best wel wat gevolgen voor het milieu en de planeet.

Daarom hebben wij samen met bpost de eerste stap gezet om onze impact op het klimaat te beperken en onze CO₂-uitstoot te verminderen: investeren in een klimaatneutrale levering. Maar wat is dat precies? En hoe werkt het?
 

“Elke dag een stapje groener”

We hebben bewust gekozen om samen te werken met bpost aan een duurzamere toekomst, omdat we een gemeenschappelijk doel hebben. We willen namelijk allebei ook een positieve impact hebben op de planeet. Bpost is niet alleen een betrouwbare partner, maar ook een pionier op het gebied van duurzaamheid.

Naast de elektrische en emissievrije bestelwagens, de optimalisatie van de routes en de herbruikbare verpakkingen, gaat bpost nog een stap verder om de CO₂-uitstoot te verminderen. Dankzij het uitgebreide netwerk aan afhaalpunten en pakjesautomaten is bpost erin geslaagd om de uitstoot met gemiddeld 30% te verminderen. Wanneer je jouw pakje te voet of met de fiets ophaalt in een afhaalpunt of pakjesautomaat, is de uitstoot zelfs 90% lager dan bij een thuislevering! Het is dus niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor jouw stappenteller. Bovendien kan je ook makkelijk kiezen waar en wanneer je je pakje ontvangt: onderweg naar de supermarkt, naar je werk of gewoon wanneer het jou het beste uitkomt.
 

Nog een hele weg te gaan

Elk pakje dat door ons verstuurd wordt heeft een impact op de planeet. Een klimaatvriendelijke levering is daarom een erg belangrijke stap op onze weg naar een groenere toekomst. Elke stap telt, maar we zijn er nog niet helemaal…

Informatie